Recuperatoare de caldura, Seria Lossnay

sisteme complete de ventilatie si climatizare

Produse » Tratare aer » Recuperatoare de Caldura » Recuperatoare de caldura Seria Lossnay
Produse » Tratare aer » Recuperatoare de Caldura » Recuperatoare De Caldura Rezidentiale » Recuperatoare de caldura Seria Lossnay

Recuperatoare de caldura Seria Lossnay

Codul produsului
7458

LOSSNAY-Ventilatoare cu recuperarea caldurii

Importanta unui bun schimb de aer


Calitatea aerului este unul din parametrii principali ai confortului. Calitatea aerului din cladiri sau locuinte influenteaza productivitatea si da senzatia de oboseala si influenteaza salubritatea mediului. Acestea se datoreaza cresterii concentratiei de CO2 intr-un mediu fara o corecta reimprospatare a aerului.Pentru a trai confortabil, un om are nevoie de 400 l de aer proaspat pe ora.
Garantarea unei corecte si eficace ventilari a cladirilor de locuit si celor comerciale este necesara pentru a garanta ocupantilor un mediu sanatos si confortabil.

Importanta unui management adecvat al umiditatii

Bacteriile si Virusii gasesc in medii uscate conditii perfecte pentru proliferarea lor. Rata lor de supravietuire scade cu conditii de umiditate relativa mai mare de 50%. Mediile prea umedesunt cu toate acestea, ideale pentru multiplicarea mucegaiului si acarienilor. Controlul umiditatii este important deci in scopul de a asigura nivelul de umiditate relativa pentru un mediu perfect sanatos.

Constructie simpla

Asa cum am aratat in figura alaturata, schimbatorul Lossnay este constituit dintr-o structura de carton special tratata care permite intersectarea fluxurilor de energie termica printre ele.Datorita divizorilor care separa canalele de aspiratie de cele de evacuare, aerul proaspat de la intrare nu vine amestecat cu cel de la iesire.

Principiul de functionare

Schimbatorul de caldura Lossnay realizeaza un schimb termic eficace total - temperatura(caldura sensibila) si umiditate (caldura latenta) - utilizand separatoare din carton tratat special si permeabil la umiditatea ce rezulta din expulzarea aerului viciat la exterior si admisia de aer proaspat la interior fara a le amesteca in vreun fel. 

Recuperarea de energie

 

Confortul si economia de energie

Ventilatoare Lossnay cu recuperare de incalzire, universal recunoscute pentru eficienta lor, permit sa se obtina economii de mare energie prin recuperarea de energie. 
Cand se foloseste un sistem de ventilatie traditional, aerul intern, care a fost viciat este evacuat si este inlocuit de aerul exterior, provocand o racire a camerei in timpul iernii si o incalzire in timpul verii. Aceasta pierdere de aer rece / cald face necesara cheltuirea de energie pentru a restabili conditiile de confort termic ale mediului. Costurile climatizarii nu exista in acest caz. Pentru a depasi aceasta problema si pentru a asigura cantitatea de aer proaspat necesar, Mitsubishi Electtric ofera sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pentru a minimiza costurile de climatizare.

Toate ventilatoarele Lossnay sunt echipate cu un filtru de aer “G3”. Modelele LGH au posibilitatea de a fi echipate cu un filtru din clasa de eficienta ridicata “F7”.

Schimbul de aer confortabil, indiferent de caldura si frig

 

Vara - Diferenta intre aerul indus si temperatura interioara este de 1.7°C.
• Aerul introdus este racit si adus la conditiile celui din interior (deumidificat).

 

 

Iarna - Recuperam 4 kg/h de condens.

• Aerul introdus este incalzit si adus la conditiile celui din interior (umidificat).

Puneti-ne o intrebare / Scrie un comentariu (review)


* Campuri obligatorii
Articole:
Ventiloconvector vertical carcasat CLINT FVW/VP 12 Marvin

                  SPECIFICATII TEHNICE Capacitate racire (kW) - 0,95 Capacitate incalzire (kW) - 2,61 Debit de aer maxim (mc/h) - 240 Alimentare (V/Hz) Recuperatoare de caldura Seria Lossnay

Freon R134a

  HFC - R134a R134a necesita ester poliol (POE) ca lubrifiant, în primul rând pentru capacitatea lor de a se amesteca cu agentii frigorifici HFC. Uleiurile minerale nu se amesteca cu HFC pentru ca vor cauza Seria Lossnay Recuperatoare de caldura

Ventilator HA

  � ventilator axial de perete • cadru patrat din poliamida ranforsata cu fibra de sticla • elice compacta din aluminiu • protectie anti-rugina din rasini epoxidice • gratar de protectie in concordanta cu Seria Lossnay Recuperatoare de caldura