Recuperatoare de caldura, Seria Lossnay, Mitsubishi Electric

sisteme complete de ventilatie si climatizare

Recuperatoare de caldura Seria Lossnay

LOSSNAY-Ventilatoare cu recuperarea caldurii
Importanta unui bun schimb de aer
Calitatea aerului este unul din parametrii principali ai confortului. Calitatea aerului din cladiri sau locuinte influenteaza productivitatea si da senzatia de oboseala si influenteaza salubritatea mediului. Acestea se datoreaza cresterii concentratiei de CO2 intr-un mediu fara o corecta reimprospatare a aerului.Pentru a trai confortabil, un om are nevoie de 400 l de aer proaspat pe ora.
Garantarea unei corecte si eficace ventilari a cladirilor de locuit si celor comerciale este necesara pentru a garanta ocupantilor un mediu sanatos si confortabil.

Importanta unui management adecvat al umiditatii
Bacteriile si Virusii gasesc in medii uscate conditii perfecte pentru proliferarea lor. Rata lor de supravietuire scade cu conditii de umiditate relativa mai mare de 50%. Mediile prea umede sunt cu toate acestea, ideale pentru multiplicarea mucegaiului si acarienilor. Controlul umiditatii este important deci in scopul de a asigura nivelul de umiditate relativa pentru un mediu perfect sanatos.

 

Constructie simpla
Asa cum am aratat in figura alaturata, schimbatorul Lossnay este constituit dintr-o structura de carton special tratata care permite intersectarea fluxurilor de energie termica printre ele. Datorita divizorilor care separa canalele de aspiratie de cele de evacuare, aerul proaspat de la intrare nu vine amestecat cu cel de la iesire.

Principiul de functionare
Schimbatorul de caldura Lossnay realizeaza un schimb termic eficace total - temperatura (caldura sensibila) si umiditate (caldura latenta) - utilizand separatoare din carton tratat special si permeabil la umiditatea ce rezulta din expulzarea aerului viciat la exterior si admisia de aer proaspat la interior fara a le amesteca in vreun fel. 

Recuperarea de energie
Confortul si economia de energie
Ventilatoare Lossnay cu recuperare de incalzire, universal recunoscute pentru eficienta lor, permit sa se obtina economii de mare energie prin recuperarea de energie.
Cand se foloseste un sistem de ventilatie traditional, aerul intern, care a fost viciat este evacuat si este inlocuit de aerul exterior, provocand o racire a camerei in timpul iernii si o incalzire in timpul verii. Aceasta pierdere de aer rece / cald face necesara cheltuirea de energie pentru a restabili conditiile de confort termic ale mediului. Costurile climatizarii nu exista in acest caz. Pentru a depasi aceasta problema si pentru a asigura cantitatea de aer proaspat necesar, Mitsubishi Electtric ofera sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pentru a minimiza costurile de climatizare.

Toate ventilatoarele Lossnay sunt echipate cu un filtru de aer “G3”. Modelele LGH au posibilitatea de a fi echipate cu un filtru din clasa de eficienta ridicata “F7”.

Schimbul de aer confortabil, indiferent de caldura si frig
Vara - Diferenta intre aerul indus si temperatura interioara este de 1.7°C.
• Aerul introdus este racit si adus la conditiile celui din interior (deumidificat).
Iarna - Recuperam 4 kg/h de condens.

• Aerul introdus este incalzit si adus la conditiile celui din interior (umidificat).

Nivel de zgomot redus
Controlul precis al fluxului de aer tratat permite reducerea sensibila a nivelului de zgomot al ventilatorului LOSSNAY pana la 18 dB(A). Toate echipamentele LGH-RVX garanteaza un confort acustic ideal chiar si pentru aplicatii rezidentiale, biblioteci, birouri etc.

Programator saptamanal
Programatorul saptamanal in combinatie cu reglarea precisa a fluxului de aer la noul LGH-RVX permit cresterea economiei de energie.

LOSSNAY si eficienta energetica
Noul ventilator cu motor de curent continuu
Noul motor de curent continuu care echipeaza toata seria LGH-RVX garanteaza numeroase avantaje:
Consumuri electrice joase, chiar si la turatii ridicate
• Emisii sonore minime
• Flexibilitate maxima prin utilizarea reglarii fine a prizei de aer introdus din exterior prin telecomanda.

Obturator de by-pass
Seria LGH-RVX este dotata cu obturator al by-pass-ului:
De la priza de aer, aerul proaspat este introdus in interiorul cladirii , fara schimb termic, trecand numai prin filtru.
Activarea by-pass-ului poate fi facuta manual prin telecomanda sau automat, in conditii termice determinate (Free-Cooling).

Sistemele interblocate de ventilare si climatizare Mr. SLIM & Lossnay
Ele permit simultan confortul si economia in functionare.

Umidificatoarele seriei Mr.SLIM compatibile cu sistemul de ventilare Lossnay

Puneti-ne o intrebare / Scrie un comentariu (review)


* Campuri obligatorii
Articole:
Ventilator Cbm

Aplicatii: proiectate pentru a fi incorporate in echipamente de conditionare, transport, incalzire a aerului sau hote (bucatarii).   Aplicatii: proiectate pentru a fi incorporate in echipamente de conditionare, transport, incalzire a aerului sau Seria Lossnay Recuperatoare de caldura Mitsubishi Electric

DG Grila decorativa de pardoseala

Grilã flexibilã din aluminiu ce poate fi utilizatã pentru numeroase aplicatii portante.   Utilizatã ca grilã de  introducere  sau evacuare  în pardoseli  sau elemente Recuperatoare de caldura Mitsubishi Electric Seria Lossnay

Chiller racire Clint CHA/CLK 41

Chiller racire Clint CHA/CLK 41 - 10.4 KW Seria Compact Line este cea mai buna alegere pentru conditionarea spatiilor rezidentiale si comerciale, acum disponibila si in varianta K ( utilizeaza agent ecologic R410A). Utilizarea agentului frigorific R410A este un Mitsubishi Electric Seria Lossnay Recuperatoare de caldura